STÄDLY Favicon

Att vara kund

Välkommen hem till Sveriges nya städbolag.
Välj Städly när du vill vara säker på att få det snyggt och rent.

STÄDLY Logo Dark

Att anlita Städly ska kännas bra, för alla, varje gång

Det är kunden, du, som är hjärtat i vår verksamhet. Du ska alltid känna dig trygg och nöjd i ditt val av Städly som ditt städbolag. Det innebär att vi har smidiga städlösningar, suveräna priser, säkerhetsrutiner, fantastiska medarbetare och att vi alltid strävar efter nöjda kunder.

Frågor och svar

Du kan boka in din hemstädning enkelt på vår hemsida, över telefon eller med hjälp av Städlys kundservice på epost.

När du bokar in din hemstädning väljer du önskad start samt intervall för din städning samt vilken dag och tid du vill att vi ska komma.

Vi städar efter en standard checklista, men vill att du informerar oss om du har några speciella önskemål kring din städning! Vill du att vi lägger extra tid någonstans? Eller kanske du vill att vi ska byta lakan, sätta på diskmaskinen eller vattna blommorna? Det gör vi så gärna! Du kan alltid lägga till information och önskemål i efterhand, och det är bara att kontakta vår kundservice om du har några frågor.

Meddela oss om du vill lämna in dina nycklar innan din städning, eller om du är på plats och öppnar vid ditt första städtillfället och ger nycklarna till din städare eller om du planerar att vara hemma och öppna vid varje städtillfälle. Smidigt är det hur som helst!

Nej, det har vi inte. Vi som jobbar på Städly avskyr också att binda upp oss på abonnemang, så varför skulle vi tvinga på det på dig? Du kan boka av- och omboka din nästa hemstädning kostnadsfritt 24 timmar innan, och pausa eller avsluta ditt städabonnemang när du vill!

Meddela oss om du vill lämna in dina nycklar innan din städning, eller om du är på plats och öppnar vid ditt första städtillfället och ger nycklarna till din städare eller om du planerar att vara hemma och öppna vid varje städtillfälle. Smidigt är det hur som helst!

Ja, du kan av- eller omboka din städning när som helst enkelt enkelt via telefon eller epost.

Våra professionella hemstädare städar efter vår checklista.

Svårt att säga, det beror på hur mycket det är att göra och hur stor bostaden är. Det första städet tar oftast lite längre tid. Sen lär vi känna dig, dina önskemål och din bostad. Vi kan självklart förhålla oss till maxgränser om du inte vill ha några överraskningar.

Vid regelbunden hemstädning försöker vi alltid att boka dig samma städpersonal. Vid enstaka inbokade städningar kan vi tyvärr inte garantera samma en specifik städare vid städtillfället.

När du bokat in dit städtillfälle kan du välja att lämna in nyckel till oss innan eller ge den till städaren på plats. Vi märker upp er nyckel och den är säker hos oss. Vi sparar en kvittens på alla nycklar.

Självklart kan du det! Men ge dig själv och städpersonalen lite ro och försök komma ut på en promenad eller en fika istället. Det är ditt val!

Såklart, men säg gärna till innan så att vi inte skickar dit någon som är allergisk.

Vanligtvis mellan 2-3 dagar innan, men vi försöker självklart vara så flexibla vi kan. Tveka inte att höra av dig om du har ett akut behov.

Vi tror på det vi kan

När du är kund hos Städly vill vi att du ska känna dig säker på att du får smidigt städ till suveränt pris. Vi strävar efter att bli bättre för varje dag, och vi vågar stå för vad vi gör.

Kvalitetsgaranti
Ansvarsförsäkring
Skräddarsydda lösningar
Överenskomna priser
Håller tiden
Trevligt bemötande

Ett städ du kan vara säker på

Vi gör vardagen enklare för både företag och privatpersoner. Våra kunder är hjärtat i det vi gör.
Därför är vi en av favoriterna på Facebook, Offerta, Google, Reco och Thatsup!

⭐⭐⭐⭐⭐

Offerta

⭐⭐⭐⭐⭐

⭐⭐⭐⭐⭐

reco

⭐⭐⭐⭐⭐

thatsup

⭐⭐⭐⭐⭐

Call Now Button